Новости

Новости

Стручен семинар по проект „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“

Како дел од проектот „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“под водство на...

Прочитај повеќе

Учество на Претседателката Владанка Трајкоска на панел дискусија за трендовите и развој на пазарот на трудот со студентите на Југоисточна Европа

Денес во организација на Фондацијата „Фридрих Еберт” Скоје и Универзитетот Југоисточна Европа Тетово имавме продна дискусија за трендовите и развој...

Прочитај повеќе

ОРМ преку учеството во Локалните економско социјални совети, активно придонесува за економски развој на Општина Демир Хисар

Како резултат на активностите кои Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги презема во рамки на учеството во Локалните економско...

Прочитај повеќе
Работилница на тема: Peer Learning Event on Activation of Women with care responsibilities and work-life balance

Работилница на тема: Peer Learning Event on Activation of Women with care responsibilities and work-life balance

Меѓународната организација на трудот на 6 декември 2023 година во Подгорица, Црна Гора, организираше работилница на тема: Peer Learning Event…

Прочитај повеќе
Конференција за започнување на проектот „ProSDinWater“

Конференција за започнување на проектот „ProSDinWater“

Конференција за започнување на проектот „ProSDinWater“, во Софија На настанот присуствуваа претставници на водечката организација – Ф „СИВ“ – „Подкрепа“,…

Прочитај повеќе
20 години јубилеј од основањето Колаборативниот центар на Светска здравствена организација(СЗО) при Институтот за медицина на трудот на РСМ.

20 години јубилеј од основањето Колаборативниот центар на Светска здравствена организација(СЗО) при Институтот за медицина на трудот на РСМ.

Колаборативниот центар на Светска здравствена организација(СЗО) при Институтот за медицина на трудот на РСМ, денес, во Деканатот на Медицинскиот факултет,…

Прочитај повеќе
Нов раст на минималната плата во услови на ниска продуктивност во работењето на компаниите, интервју на Претседателката Владанка Трајкоска за интервју за „ Блумберг Адрија“

Нов раст на минималната плата во услови на ниска продуктивност во работењето на компаниите, интервју на Претседателката Владанка Трајкоска за интервју за „ Блумберг Адрија“

Нов раст на минималната плата во услови на ниска продуктивност во работењето на компаните, носи инфлаторни ризици, вели во интервју…

Прочитај повеќе
Заклучоци на Локалниот економско-социјален совет при Општина Демир Хисар

Заклучоци на Локалниот економско-социјален совет при Општина Демир Хисар

ОРМ преку претседавањето со Локалниот економско-социјален совет при Општина Демир Хисар, а со поддршка на МКЦ Битола и Шведскиот институт…

Прочитај повеќе
Tринаесети пленарен состанок на Секторската работна група во областите образование, вработување и социјална политика

Tринаесети пленарен состанок на Секторската работна група во областите образование, вработување и социјална политика

Денес, 14.11.2923 се одржа тринаесетиот пленарен состанок на Секторската работна група во областите образование, вработување и социјална политика. Состанокот беше…

Прочитај повеќе
Како да оствариме реален раст на животниот стандард- изјава на Претседателот на Собрание Ангел Димитров за Нова Македонија

Како да оствариме реален раст на животниот стандард- изјава на Претседателот на Собрание Ангел Димитров за Нова Македонија

Без целосни и длабоки реформи во економијата, само ќе тонеме во спиралата на рецесијата Во услови на нестабилна економска состојба,…

Прочитај повеќе

Ревидирање и обновување на Извештајот за поврзување на Македонската рамка за квалификации со Европската рамка на квалификации

Денес во Клуб на пратеници во рамките на проектот „Понатамошна поддршка за имплементирање на Националната рамка на квалификации ” се…

Прочитај повеќе

Награди Европската недела на безбедност и здравје при работа

Денес, повод Европската недела на безбедност и здравје при работа им беа доделени награди и благодарници на голем број членки…

Прочитај повеќе

НЕОДАМНЕШНИ ОБЈАВИ

НАШИТЕ УСЛУГИ