Новости

Новости

Стручен семинар по проект „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“

Како дел од проектот „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“под водство на...

Прочитај повеќе

Учество на Претседателката Владанка Трајкоска на панел дискусија за трендовите и развој на пазарот на трудот со студентите на Југоисточна Европа

Денес во организација на Фондацијата „Фридрих Еберт” Скоје и Универзитетот Југоисточна Европа Тетово имавме продна дискусија за трендовите и развој...

Прочитај повеќе

ОРМ преку учеството во Локалните економско социјални совети, активно придонесува за економски развој на Општина Демир Хисар

Како резултат на активностите кои Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги презема во рамки на учеството во Локалните економско...

Прочитај повеќе
Економскиот и социјалниот развој во општина Битола преку Локалниот Економско-социјален совет

Економскиот и социјалниот развој во општина Битола преку Локалниот Економско-социјален совет

Под водство на д-р Гордана Балтовска, како претседавач, претставник на Организацијата на работодавачи, вработена во АД Стопанска банка Битола, на…

Прочитај повеќе

Дигитална трансформација на пазарот на трудот: Меѓународен проект на социјални партнери за иднината на вработувањето

Европската економија се повеќе е под влијание на дигиталната трансформација која ги редефинира оперативните модели на бизнисот и пазарите на…

Прочитај повеќе
Втора национална работилница , дел од проектот „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“ ,16.01.2024 година.

Втора национална работилница , дел од проектот „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“ ,16.01.2024 година.

На втората работилница беше презентиран проектот ЕФАД а воедно беа претставени главните цели на проектот како и досегашните активности. Во…

Прочитај повеќе
ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ПРОЕКТЕН КООРДИНАТОР

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ПРОЕКТЕН КООРДИНАТОР

Организацијата на работодавачи на Македонија– ОРМ  е единствена репрезентативна Организација на работодавачи од приватниот сектор, членка на Економско социјалниот совет…

Прочитај повеќе
ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ЕКОНОМИСТ

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ЕКОНОМИСТ

Организацијата на работодавачи на Македонија– ОРМ  е единствена репрезентативна Организација на работодавачи од приватниот сектор, членка на Економско социјалниот совет…

Прочитај повеќе
ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ПРАВНИК

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ПРАВНИК

Организацијата на работодавачи на Македонија – ОРМ е единствена репрезентативна Организација на работодавачи од приватниот сектор, членка на Економско социјалниот…

Прочитај повеќе
ВКЛУЧИ СЕ – Четврта година од националното истражување на плати -„конкурентнаПлата“

ВКЛУЧИ СЕ – Четврта година од националното истражување на плати -„конкурентнаПлата“

    Ве поканиме да се влучите во првото национално истражување на плати – „конкурентнаПлата“, кое ќе се спроведе по…

Прочитај повеќе
Конференција на проектот E-MINDFUL на тема :Недостаток на работна сила во Западен Балкан

Конференција на проектот E-MINDFUL на тема :Недостаток на работна сила во Западен Балкан

На Панел дискусија – Контрастни ставови за недостигот на работна сила во Западен Балкан – потребите на работодавачите, свое излагање…

Прочитај повеќе
“Како до повеќе зелени и праведни работни места? Што опфаќаат концептите на зелена, праведна и енергетска транзиција?”

“Како до повеќе зелени и праведни работни места? Што опфаќаат концептите на зелена, праведна и енергетска транзиција?”

Како претставник на Организација на работодавачи на Македонија, како панелист во Охрид на тема: “Како до повеќе зелени и праведни…

Прочитај повеќе
Средба со Директорката на МОТ за Централна и Источна Европа Клер Харасти

Средба со Директорката на МОТ за Централна и Источна Европа Клер Харасти

Соработката на ОРМ со Меѓународната организација на труд продолужува. Претседателката Владанка Трајкоска оствари средба со Директорката на МОТ за Централна…

Прочитај повеќе

НЕОДАМНЕШНИ ОБЈАВИ

НАШИТЕ УСЛУГИ