Структура

Структура

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОРМ

Владанка Трајкоска

  • Дипломиран економист
  • Доктор по економски науки
  • Управител на Раде Кончар-Сервис и поправки на електрични производи ДОО 
  • Претседател на Организацијата на работодавачи на Македонија и на Управниот одбор на ОРМ

ПРЕТЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕ НА ОРМ

Ангел Димитров

  • Дипломиран економист
  • Извршен директор на текстилната компанија АД „МОДА“ Св. Николе
  • Претседател на Собранието на Организацијата на работодавачи на Македонија.

ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР

Светлана Ристовска – Антиќ

  • Дипломиран педагог

  • Извршен директор на Организацијата на работодавачи на Македонија.

ПОТПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ОРМ

Љупчо Фармаковски

Потпретседател за регулатива,
колективно преговарање и
социјален дијалог

Весна Богдановска

Потпретседател за економски
прашања и бизнис опкружување

Анета Петровска – Русомароски

Потпретседател за стручно образование и едукација

УПРАВЕН ОДБОР

1.Владанка ТрајковскаРаде Кончар – сервис Скопје
2.Ангел ДимитровМода  Свети Николе
3.Фисник ОсекуЕВН Скопје
4.Маја ШтерјовскиМТЕЛ
5.Ѓорѓи ПетрушевМлекара Битола
6.Бети Саздовска СодиќНЛБ Тутунска банка
7.Весна БогдановскаОсигурување Македонија  а.д- Vienna Insur. Group
8.Ирена ЈакимовскаКомфи Ангел Прилеп
9.Сања ДаутовскаРамстор
10.Слободан ИвановскиБИМ Свети Николе
11.Томе ПетковскиАгроплод Ресен
12.Лидија РибарскаТутунски комбинат Прилеп
13.Кире ИцевАлкалоид
14.Билјана ТалевскаЗАПОВИМ
15.Татјана Келкоцева ШамкароваИмперијал Тобако Скопје
16.Крсте БлажевскиХОТАМ
17.Биљана МуратовскаМакам-транс Скопје
18.Борис ХрисафовУСЈЕ Скопје
19.Љупчо ФармакоскиКомерцијална банка Скопје
20.Бојан ПетковскиСтопанска банка Скопје
21.Биљана МарковскаКемет  Скопје