News

News

No posts found!

Стручен семинар по проект „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“

Стручен семинар по проект „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“

Како дел од проектот „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“под водство на…

Read more
Одржана 58-та седница на Управниот одбор и 21-та седница на Собранието на ОРМ

Одржана 58-та седница на Управниот одбор и 21-та седница на Собранието на ОРМ

На седницата на Управниот одбор на ОРМ со почеток од 10:00 часот свое излагање имаа Емил Крстановски, национален координатор на…

Read more
Обука на тема „Дигитализација на пазарот на трудот”

Обука на тема „Дигитализација на пазарот на трудот”

Во периодот од 15 до 17 мај се одржа тридневна обука на тема „Дигитализација на пазарот на трудот” во хотелот…

Read more
Извршен одбор на проектот „ProSDinWater“

Извршен одбор на проектот „ProSDinWater“

Првиот состанок на се одржа на 17 мај во Рим, Италија. На настанот присуствуваа претставници на водечката организација – Ф „СИВ“…

Read more
Работна посета на Acea Ato 2

Работна посета на Acea Ato 2

На 16 мај се одржи работна посета на Acea Ato 2 – компанија која управува со интегрираната водоснабдување во 96…

Read more
28 април- Светскиот ден на безбедност и здравје при работа.

28 април- Светскиот ден на безбедност и здравје при работа.

Во организација на МТСП и Меѓународната организација на труд со конференција на тема: „Климатските промени и безбедноста и здравјето при…

Read more
Учество на Претседателката Владанка Трајкоска на панел дискусија за трендовите и развој на пазарот на трудот со студентите на Југоисточна Европа

Учество на Претседателката Владанка Трајкоска на панел дискусија за трендовите и развој на пазарот на трудот со студентите на Југоисточна Европа

Денес во организација на Фондацијата „Фридрих Еберт” Скоје и Универзитетот Југоисточна Европа Тетово имавме продна дискусија за трендовите и развој…

Read more
Работилницата на тема „Улогата на жената во економската трансформација на општеството “

Работилницата на тема „Улогата на жената во економската трансформација на општеството “

На 27 март 2024 година во просториите на Економскиот факултет – Скопје, успешно се реализираше работилницата на тема „Улогата на…

Read more
ГИ ЗАЈАКНУВАМЕ КАПАЦИТЕТИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ – ИДНИ ПРАВНИЦИ

ГИ ЗАЈАКНУВАМЕ КАПАЦИТЕТИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ – ИДНИ ПРАВНИЦИ

Преку Центaрот за клиничка едукација по трудово право при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”, Правен факултет Јустинијан Први, на покана…

Read more
ОРМ преку учеството во Локалните економско социјални совети, активно придонесува за економски развој на Општина Демир Хисар

ОРМ преку учеството во Локалните економско социјални совети, активно придонесува за економски развој на Општина Демир Хисар

Како резултат на активностите кои Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги презема во рамки на учеството во Локалните економско…

Read more

LAST POSTS

No post Found

OUR SERVICES