Новости

Новости

Стручен семинар по проект „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“

Како дел од проектот „Иницирање активности за спроведување на Рамковниот договор за дигитализација на европските социјални партнери (ЕФАД)“под водство на...

Прочитај повеќе

Учество на Претседателката Владанка Трајкоска на панел дискусија за трендовите и развој на пазарот на трудот со студентите на Југоисточна Европа

Денес во организација на Фондацијата „Фридрих Еберт” Скоје и Универзитетот Југоисточна Европа Тетово имавме продна дискусија за трендовите и развој...

Прочитај повеќе

ОРМ преку учеството во Локалните економско социјални совети, активно придонесува за економски развој на Општина Демир Хисар

Како резултат на активностите кои Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги презема во рамки на учеството во Локалните економско...

Прочитај повеќе

Годишен извештај на МОТ

Светот се соочува со „неодложен предизвик“ за создавање 600 милиони продуктивни работни места во текот на следната деценија со цел…

Прочитај повеќе

Индустриски односи и социјален дијалог – Прогрес проект ЕУ програма – Поддршка за европскиот социјален дијалог

  ОРМ како партнер ги започна активностите  на kick-off  средбата одржана во Љубљана на 24 јануари за проектот: Зајакнување насоцијалниот…

Прочитај повеќе

Трипартитна средба за опоравување од кризата во земјите од западен Балкан

Октомври 29, 2011 На 12 и 13 Октомври во Сплит,се одржа трипартитна завршна конференција, поддржана од Меѓународната организација за труд,повикувајќи…

Прочитај повеќе

Весник број 1 на ОРМ

Излезе првиот број на весникот на Организацијата на работодавачи. Весник на Организацијата на работодавачи на Македонија      

Прочитај повеќе
Деловен појадок на тема предлог – нов модел за вработување на лица со попреченост

Деловен појадок на тема предлог – нов модел за вработување на лица со попреченост

Организацијата на работодавачи претставува над 15 сектори, во кои се вработени скоро 70 000 вработени во 1012 претпријатија. Деловен појадок…

Прочитај повеќе
Потпишан МЕМОРАНДУМ, ОРМ-КОП

Потпишан МЕМОРАНДУМ, ОРМ-КОП

Организацијата на работодавачи претставува над 15 сектори, во кои се вработени скоро 70 000 вработени во 1012 претпријатија.

Прочитај повеќе
Национална анализа по проект „Премостување на меѓугенерацискиот јаз

Национална анализа по проект „Премостување на меѓугенерацискиот јаз

Организацијата на работодавачи претставува над 15 сектори, во кои се вработени скоро 70 000 вработени во 1012 претпријатија.

Прочитај повеќе

НЕОДАМНЕШНИ ОБЈАВИ

НАШИТЕ УСЛУГИ