ТОП 100 Компании – членки на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија

ТОП 100 Компании – членки на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија

декември 28, 2021

Почитувани,

 

Претставник на Организацијата на Работодавачи на Македонија, на покана на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, присуствуваше на настанот во нивна организација, односно прогласување на ТОП 100 компании, членки на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија. 

На настанот свој говор имаше и Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Зоран Заев, кој во своето излагање, меѓу останатото, се осврна и на предлог законот за глоби, изготвен од страна на владата, каде што е предвидено еден од критериумите при одредувањето на глобите да биде големината на компанијата. Токму праведноста во одредувањето на глобите кон малите, средните и големите компании беше едно од барањата на ОРМ, за кое лобираше во последните неколку години.

 

Повеќе информации за настанот можете да најдете на следниов линк: https://oemvp.org/mk/%D1%81%D0%BA%D1%81%D0%B7%D0%BC-%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%BF-100-%D0%BD%D0%B0%D1%98%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC/