Свечена седница на ЕСС

Свечена седница на ЕСС

Свечена седница на ЕСС
декември 28, 2021

Почитувани,

На 1ви мај, во Владата на Република Македонија, беше одржана свечена седница на Националниот Економско-Социјален Совет (ЕСС). На седницата учествуваа претставниците на ОРМ во ЕСС, предводени од претседателот г-дин Ангел Димитров.

На свечената седница на ЕСС, меѓу останатото, беа презентирани неколку активности, кои ќе следат наскоро, односно:

– Мерките за микро,мали и средни претпријатија: трет столб, од  Планот за економски раст на Владата на Р.М, за кои предлог измените предложени од ОРМ беа прифатени и имплементирани во мерката;

– Финансиска поддршка за раст на платите во трудо-интензивните дејнoсти, подготвена на предлог мерка предложена од ОРМ.

 

извор на фотографија: https://kanal5.com.mk/mobile/vesti_detail.asp?ID=153149