Состанок на работната група за измени во Законот за работни односи-ЗРО

Состанок на работната група за измени во Законот за работни односи-ЗРО

Состанок на работната група за измени во Законот за работни односи-ЗРО
декември 28, 2021

Почитувани,

Во текот на вчерашниот ден беше имплементиран првиот од неколкуте планирани состаноци на работната група за промени на ЗРО, формирана при Организацијата на работодавачи на Македонија. целта на воспоставувањето на работната група е разгледување и анализа на целокупниот закон за работни односи, по што ќе бидат доставени предлози за промени и дополнувања на ЗРО до надлежните институции.