Одржан првиот саем за вработување

Одржан првиот саем за вработување

декември 28, 2021

На 14ти Октомври околу 5.000 невработени го посетија Првиот саем за вработување подржан од АВРМ и УСАИД. Тие дојдоја да се информираат и да остават свои ЦВ-ја.Тие ги посетија штандовите и оставаа свои ЦВ-ја и податоци на присутните 86 компании, дел од нив членки во Организацијата на работодавачи на Македонија, со надеж дека ќе согласно своите компетенции ќе одговарат на потребите на работодавачите за отворените работни места.