Одбележување на Европската недела за Безбедност и здравје при работа за 2022 година

Одбележување на Европската недела за Безбедност и здравје при работа за 2022 година

октомври 28, 2022

Одбележување на Европската недела за Безбедност и здравје при работа за 2022 година

Денес во хотелот Холидеј ин официјално беше одбележена Европската недела за Безбедност и здравје при работа 2022, на која учество зедоа сите засегнати чинители од оваа област и беа доделени заслужени награди и благодарници.
Членките на ОРМ континуирано ја подобруваат и унапредуваат Безбедноста и здравјето на работите места во своите компании. Честитки до Макстил АД Скопје и Комфи Ангел – Прилеп добитници на НАГРАДАТА за компании со најдобро имнплементиран систем за безбедност и здравје при работа за 2022, како и честитки за добиените БЛАГОДАРНИЦИ на Еуроникел Индустри Кавадарци, Млекара АД Битола и ЛТХ Леарница Охрид .
И во иднина продолжуваме со визијата за Безбедноста и здравјето на работните места-Нулта смртни повреди на работните места.