Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот?

Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот?

Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот?
декември 28, 2021

Дебата на тема
Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот?
Наташа Стојановска
саб, 11.05.2019 | 2:03 am

Владата најавува минимална плата од 13.000 денари. Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот? Дали се уште се дели плата во плико? Како да се џголеми продуктивноста на работниците и да се подобрат работничките права?

Во 24 анализа со Наташа Стојановска, дебатираат, Благица Петрески од Finance think, Ангел Димитров од Организацијата на работодавачи на Македонија и Дарко Димовски од ССМ.
Дебатата може да ја погледнете
на линкот

https://24.mk/details/mozhe-li-stopanstvoto-da-go-izdrzhi-novoto-zgolemuvanje-na-minimalecot