Менторство на Демо проекти на избрани компании

Менторство на Демо проекти на избрани компании

Менторство на Демо проекти на избрани компании
декември 28, 2021

Почитувани,

 

Во рамки на проектот „Извозен акцелератор за мали и средни претпријатија“ беше спроведено менторство во компанијата ДТПУ Гранд Експорт ДООЕЛ од страна на експертите на проектот. Вклучувањето на компаниите во подготовка на Демо мали проекти за извоз на прехранбени продукти од С. Македонија на регионални пазари, како активност, има за цел да ја зголеми понудата од претпријатијата учесници, технички подобрувања во процесот на производство, стекнување нови знаења и вештини за извозните можности и зголемување на бројот на продукти на претпријатијата во ланците за набавка на мултинационални компании. 

 

Со почит,

Извозен акцелератор за мали и средни претпријатија,

Проектен тим