Јавна расправа за Предлог-законот за практиканство

Јавна расправа за Предлог-законот за практиканство

Јавна расправа за Предлог-законот за практиканство
декември 28, 2021

Почитувани,

Претставници на ОРМ учествуваа на првата јавна расправа за предлог законот за практиканство. Јавната расправа се одржа на 14-ти септември 2018 година, во салата за состаноци на Владата на Република Македонија. Домаќини на дебатата беа Вице-премиерот за економски прашања, проф. д-р. Кочо Анѓушев, и Министерката за труд и социјална политика, г-ѓа Мила Царовска. На јавната дебата претставниците на ОРМ имаа можност да поднесуваат конструктивни предлози, со цел подобрување на текстот на законот.

На следниов линк можете да најдете повеќе информации за јавната дебата, како и следните чекори кон усвојување на законот за практиканство: 

 

 

Извор на слика: http://www.mtsp.gov.mk/pocetna-ns_article-zapocna-javnata-rasprava-za-predlog-zakonot-za-praktikanstvo-mladite-lica-kje-steknuvaat-prakticni-v.nspx