ДАЛИ ВЛАДИНАТА МЕРКА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ЌЕ ИМА ЕФЕКТ?

ДАЛИ ВЛАДИНАТА МЕРКА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ЌЕ ИМА ЕФЕКТ?

декември 28, 2021

Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор ќе има ефект? Колкав број од вработените може да се надеваат на повисока октомвриска плата, дали Буџетот ќе има кондиција да го понесе товарот?

На овие теми, заедно со другите присутни, дебатираше претседателот на ОРМ, г-дин Ангел Димитров. На линкот подолу можете да го погледнете целокупното гостување на претседателот Димитров на 24 тренд анализа, на 24 Вести ТВ.

 

https://www.24.mk/details/dali-vladinata-merka-za-zgolemuvanje-na-platite-vo-privatniot-sektor-kje-ima-efekt

 

Извор на слика и текст: https://www.24.mk/details/dali-vladinata-merka-za-zgolemuvanje-na-platite-vo-privatniot-sektor-kje-ima-efekt

 

Тимот на ОРМ