Тековни информации за мерки поврзани со состојбата предизвикана од вирусот КОВИД-19

 

Почитувани,

 

На Ваше запознавање, Ви доставуваме неколку информации за мерки поврзани со состојбата предизвикана од вирусот КОВИД-19

- Како прв прилог во рамките на оваа објава, се наоѓа соопштение до прес-конференцијата на конференцијата на министерката за финансии Нина Ангеловска и директорката на УЈП Сања Лукаревска, а во однос на позитивните измени за мерката 14.500 денари по вработен.

- Вториот прилог се однесува на соопштение во врска со Одлуката на Владата за ограничување на движење на граѓаните на 1,2 и 3 мај.

 

Со почит,

Извршна канцеларија на ОРМ