(НОВО 23 март) Барање за дозвола за професионалните возачи на товарни возила за влез на територијата на Република С. Македонија

Почитувани,

 

Во продолжение доставуваме информација во врска со барање за дозвола за професионалните возачи на товарни возила за влез на територијата на Република С. Македонија.

Информацијата ви ја доставуваме интегрално.

 

 

Со почит,

тимот на ОРМ

 

 

Интегрален текст:

ИНФОРМАЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА

ТРАНСПОРТ И ВРСКИ

 

Барање за дозвола за професионалните

возачи на товарни возила за влез на

територијата на Република Северна

Македонија

 

18.03.2020

 

Барањето за дозвола за професионалните

возачи на товарни возила за влез на

територијата на Република Северна

Македонија треба да ги содржи следниве

податоци:

 

- Основни податоци за компанијата

барател (назив, адреса, телефон за

контакт);

- Точниот број на дозволи кои ги

побарува;

- Лични податоци на возачите за секоја

дозвола посебно;

- За секоја барана дозвола да се наведат

државите низ кои ќе се врши превозот на

стока;

- Да се наведе за колку дена се планира

да биде извршен превозот на стока.

 

Поради сериозноста на настанатата

состојба, Ве молиме да имате разбирање

дека дозволите нема да се издаваат

директно во просториите на Државниот

санитарен и здравствен инспекторат,

туку со посредство на:

 

- Асоцијацијата на превозници „Макам

Транс" - Скопје.

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. за контакт 078/392-020,

070/695-216, 077/817-463, 078/399-019

- СИЗ Македонија Сообраќај АМЕРИТ, ул 506

бр.22 Момин Поток, Скопје.

 

Лице за контакт Оливера Миовска, e-mail:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 071/390-099

Останатите асоцијации на

професионални возачи кои би сакале да

се вклучат во процесот на посредување

за добивање на дозволите, да стапат во

контакт задолжените лица во Државниот

санитарен и здравствен инспекторат.

 

За сите дополнителни информации, лицa

за контакт во ДСЗИ:

- Раметула Сефа, тел. 076/445-996, e-mail:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

- Чедомир Стефановски тел. 078/328-900, e-mail:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

За сите дополнителни информации можете

да се обратите и во Министерството за

транспорт и врски :

 

Елена Атанасовска

 

Мail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на 076 484 084

 

Сашко Едровски

 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  или на 075 363 345

 

За повеќе информации на следниов линк

[1]