Национален натпревар на средношколски компании

Почитувани,

 

Вкупно 96 средношколци придружени со 21 наставник-ментор, кои доаѓаа од 14 средни училишта низ целата земја, имаа можност да ги претстават своите компании, знаењата што ги стекнале во текот на процесот на формирање и развој на компанијата, како и подготовка на извештајот и бизнис планот на компанијата, за време на вториот "Национален натпревар на средношколски компании", организиран од страна на Јуниор Ачивмент Македонија, кој се одржа на 10 мај во Веро центар-Џамбо во Скопје.

"Медтех" - студентска компанија од средното училиште "Ѓошо Викентиев" во Кочани, го освои првото место на овогодинешниот настан.

 

Претставник на ОЕМ беше дел од петчлената комисија за евалуација, која ги оцени и ги рангираше студентските компании.

 

Повеќе информации околу настанот можете да најдете на следниов линк:

http://jamacedonia.mk/web/blog/2019/05/18/national-student-company-competition/

 

 

Тимот на ОРМ