Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот?


Дебата на тема
Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот?
Наташа Стојановска
саб, 11.05.2019 | 2:03 am


Владата најавува минимална плата од 13.000 денари. Може ли стопанството да го издржи новото зголемување на минималецот? Дали се уште се дели плата во плико? Како да се џголеми продуктивноста на работниците и да се подобрат работничките права?

Во 24 анализа со Наташа Стојановска, дебатираат, Благица Петрески од Finance think, Ангел Димитров од Организацијата на работодавачи на Македонија и Дарко Димовски од ССМ.
Дебатата може да ја погледнете
на линкот

https://24.mk/details/mozhe-li-stopanstvoto-da-go-izdrzhi-novoto-zgolemuvanje-na-minimalecot